PISS

Fan va jag hatar att vara sjuk... Har iaf inte ont i halsen idag som jag hade igår så de e skönt, men jag snorar mer idag än igår.
Tycker att jag e väldigt snygg me tussar i näsan... borde ta en bild å lägga in här.
I natt när jag inte kunde somna kollade jag på film... den va så läskig att jag sen inte vågade röra mig från soffan. Kom isäng vid 5 i morse å upp kl 8... Fattar inte att jag inte kan sova mer.

Ska snart in till stan å möta upp Zickan som ska slagga på min soffa.


ÄNTLIGEN

Ja äntligen har burmese hanen från finland kommit hit. Jag har väntat jätte jänge på han.

Igår åkte jag inte till stan å mötte upp Josefin, fick 2 råttor som Zickan ska ha. Sen kom en packad Zickan me tåget (inte full, men med en massa packning) Hon hade me sig råttor, hamster, igelkott, möss, iller å sin hund. De måste ha sett roligt ut när vi bytte råttor på perongen, folk kolla ganska mycke å några kom fram å va nyfikna.

Zickan å jag slängde i oss lite korv innan hennes nästa tåg skulle föra henne vidare till nästa ställe, jag åkte hem me mitt sällskap efter att jag handlat me min pappa å 3 av syskonen... å va grinig jag blev då pappa å dom andra hade planerat att åka till city gross... jag ville ju handla där me, men så blir de om man sitter å halvsover.

Jag har bara sovit 8 timmar på 2 dygn så jag va ganska trött, gissar på att de e därför som jag har ont i halsen idag å e täpt i ena näsborren. Sov relativt bra i natt. Dom ringde å ville att jag skulle sitta vak... vist om jag hade sovit som jag skulle å inte handlat så skulle jag ha gjort de, men tur i oturen... då jag inte e frisk idag.

Nä nu ska här klämmas råtta.


BARNVAKT IGEN

Jag har haft trollpojken hemma hos mig i natt, självklart skötte han sig fint. Det var ju första gången han sov utan mamma å pappa så lite gnäll hade inte spelat nån roll heller :P

Idag kollade vi på när trollflickan sprang NT-knatet... 1 km för 6 åringar e inte illa... 7 min å 7 sekunder tog de för henne.
Hon trilla på ett ställe så jag fick offra mitt Hello Kitty plåster till henne :(

I morgon har jag massor att göra... vakna å gå upp i lagom tid för att trasa ner till centrum... fylla på busskortet å bege mig in till stan... möta Josefin å sen vänta en timma på Zickan som kommer me tåget... Fika/käka me henne å sen hem igen... Göra iordning burar till råttorna jag får me mig hem å sen åka tillbbaka till stan me pappa å handla.. In me allt i skåp å frys, sen ska jag bara sitta här å slappa.


FILM Å CHIPS

Källen tillbringade Milla å jag framför tv:n me chips å dipp. Vi kollade på Bröllops-duellen. Den va inte bra men inte dålig heller men e en sån film man bara ser en gång.

Idag ska vi åka till stallet. Milla e sugen på att rida. Min häst har tappat 3 skor så henne går de inte att rida på alls just nu. Hon får nya skor den 2:e. Så Milla får rida själv på banan men de duger de me säger hon bara hon får åka lite häst.

TELEFONFÖRSÄLJNING BORDE FÖRBJUDAS

Det ringde en försäljare nyss till mig å ville att jag skulle prova te i tablettform å rosenrot. Hon började me att säga att de va produkter som hon inte skulle pracka på mig å så började hon berätta att paketet som skulle komma hem till mig va värt 400 kr å jag behövde endast betala 59 kr i portokostnad. Hon fråga inte ens om jag ville ha de ellr inte utan bara att dom skulle skicka paketet till mig. Å när jag sa att jag inte trodde på sånna tabletter sa hon bara nähä å la på. Om dom ska envisas att ringa så kan dom välla iaf vara tevliga tills dom har lagt på.

BESÖK

I dag får jag fint besök från Linköping. Milla kommer hit, har inte träffat milla på säker 6 månader så de ska bli kul. Hon tar me sig lite råttor hit som om jag skulle ha för några hemma att gosa me :P haha.

Får se va vi kan tänkas komma på å göra ikväll. I morgon ska vi iaf till stallet å roa oss.

KATTERNA

Ja katterna har me fått en blogg :)

KLART ATT RÅTTORNA SKA HA EN EGEN BLOGG

Klart att mina älskade råttor ska ha en egen blogg. De kommer så klart vara jag som skriver i den men med hjälp av råttorna.


Dessa underbara djur e ju en del av mitt liv.

FOLKRACE FEST

Ett av årets höjdpunkter gick av stapeln igår. Mor min bjöd på folkrace fest hemma hos henne å Tommy. Jag kunde inte komma förra året :( så i år ville jag bara inte missa de.

När jag kom ut hade de samlats en del människor redan, så de va bara att sätta igång å mingla. Efter minglet va de dax för lekar, min mamma älskar att utsätta alla andra för lekar. Stövelkastning, springa me en boll mellan knäna (Annikas hund Nova hade slämmat ner bollarna) Vedstapling, kasta golfboll i hink å äta äckliga colasnören.

Alla vet att efter man har lekt blir man hungrig så stora grillen tändes å alla samlades runt den, jag skulle bara äta baconlindad korv me bröd så jag passade på att hälsa på hästarna i hagen undertiden alla andras kött blev klara.

Efter maten mera mingel. Jag dricker alldeles för sällan, funderar på varför jag gör de bara ibland, jag tål ju inget så när jag åkte hem halv 12 så orka jag knappt ge djuren mat innan jag kasta mig isäng...

Nu på morgonen har jag varit seg som bara den, orkar inte göra någe alls, borde släppa ut råttorna så dom får springa av sig lite, men jag orkar inte passa på dom så jag funderar på att ta ut några få för å mysa lite i soffan en stund å sen byta individer om ett tag så alla får mysa. Får se hur jag gör.

BARNVAKT

Jag har varit barnavakt sen igår till Fisan... Goare ungar än henne å hennes bror får man leta efter. Kvällen tillbringade vi framför tv:n me en skål chips å en massa mys me katterna å råttorna. Kom isäng väldigt sent.

Idag har vi sysselsatt oss med att städa burar, städa lägenheten, bada 2 råttor å mera mys me kissarna. Just nu leker tösen me mina gammla barbies å my little ponys. Håller på att koka kyckling till sorkarna å pirayona innan vi ska bege oss hem till hennes saknade mamma :P

I kväll ska jag hem till min mamma som ska ha en folkrace fest för medlemmarna i klubben, kan bli ganska kul.

Ha de så gott alla där ute.

INTRESSE ANMÄLAN

Jag har gjort några intresse anmälningar hos 3 uppfödare så jag hoppas att jag kan få hem minst 5 nya djur detta år. Min sambo kommer få spader om han upptäcker de. Tur att jag har så många att han inte märker någe om de skulle komma in lite flera djur.

ENSAM

Jaha nu har sambon åkt hem till sin mamma, han kommer åter den 31e. Va ska jag hitta på tillsdess???

Idag vinka jag av min sambo vid 1 å följde me Stina för å hämta Skrutt i skolan, sen hem å slockna på soffan :P att jag aldrig kan hålla mig vaken när jag bör vara de. Jag skulle ha städat hos sorkarna men de får välla göras i morgon istället... Katterna bara sover å sover så dom har jag ingen nytta av. Dom reagerer inte ens när jag ropar på dom.

I natt hitta jag mera stam till Malvas stamtavla så nu finns de 10 led i hennes stam som jag har... Men oj va hon e inavlad. Vet inte hur många gånger jag fick skriva Mallgroda å Nymf. När jag va klar me stamtavlan å kollade på den så blev de bara jobbit att förstå hur allt hänger ihop så jag måste göra om all igen till det bättre. Får se när jag orkar genomföra de.

Inte idag iaf för jag ska bara njuta av den tråkiga ensamheten.

HELT SJUKT VA MAN KAN HITTA

De finns så otroligt va mycke skit man kan hitta på nätet genom att söka på google.
Såg just ett avsnitt av Uppdrag granskning som visades på SVT 24 Juni.

Jag blir så arg på att de finns sånna idioter till människor som sitter på nätet å erbjuder att hjälpa andra att ta livet av sig. Va e de man får ut av de???
De e helt obegripligt för mig hur man ens kan komma på tanken.

Puckot dom hittar som har hjälpt en annan att ta livet av sig tycker att det e intressant att se hur han har påverkat ett liv. 33 bast å totalt pantad i huvet.

Han anser sig inte ha ett ansvar för den döda personens konsekvenser. De va ju fan han som gav ut receptet på en dödlig drink.

Det är tydligen helt lagligt att lägga ut information på nätet hur man kan ta livet av sig, snart kommer man välla å hitta ett bildspel på hur de kan gå till.

Bara en atom annorlunda i ett piller är helt lagligt att köpa på internet. Pillrena har samma påverkan som olagliga droger å kräver flera dödsfall varje år. 100 kr för 16 mg de e ju skrämmande bara för att bli bäng ett litet tag å få ett rus.

Att de över huvetaget kan vara så lätt att köpa å sälja knark på nätet. Internetsidan Smart Drugs startades av ett par snorungar som inte ens va myndiga.

Att säga att man tycker att droger e osunt å att man aldrig skulle ta de själv, men att sälja e tydligen ok.

Vart e denna värld påväg???

DEN PERFEKTA BLOGGEN

I mitt letande efter den prefekta bloggen hamnade jag här... får se hur länge jag orkar hålla på me de här.

Den förra bloggen jag hade ville inte släppa in mig så jag kunde skriva där, så jag fick skapa en ny.

Vist att jag har en blogg på min hemsida www.sorkland.zoomin.se men den e relaterad till mina underbara gosiga råttor. Kommer säkert skriva en massa om dom här me, men även om en massa annat.

De kommer säkert inte vara nån som läser om mitt tråkiga, men halvgalna djurliv i min stinkande lägenhet å de gör mig inte ett dugg. Den som vill får läsa å komentera, bara de inte förekommer elakheter från nån annan än från min sida :P Lite får man välla gnälla.

Jaha nu börjar alltså livet som bloggare... trevlig läsning.

RSS 2.0